18 Mart 2012 Pazar

DÜNYANIN EN İLGİNÇ HAYVANLARI

                                                  Yıldız burunlu köstebek  
Yerin altında, hiçbir şey yıldız burunlu köstebek gibi hızlı hareket edemez. Yumuşak toprakta, bu tüylü küçük hayvan yaklaşık 45 metre uzunlukta bir tüneli bir saat içinde kazar. Burnunun üzerindeki yıldız şeklindeki duyargalarıyla yeri kontrol eder ve böylece toprağın en kolay nereden kazılacağını bulur. Keskin pençeleri, 10 küçük kürek gibi müthiş bir hızla ilerler. Köstebeğin kullandığı enerji çok fazladır.

                                                            Balon balığı
 
Denizlerde yaşayan bir tür balık çok akıllıca planlanmış bir savunma mekanizmasıyla düşmanlarından korunmaktadır.Bu balık düşmanla karsı karsıya olmadığı zamanlarda sıradan bir balık gibi görünür.Vücudunun etrafında iri dikenler olup bu dikenler balık normal haldeyken yassı olarak vücudun yanına yapışık vaziyettedir.

                                                              Hispaniolan

Sarı kafalı Küba solenodonu olarak bilinen hispaniolanlar, uzun sivri burunlu bir fareye benzerler ve Tanrekgiller sınıfındandırlar. 20 santimetreden biraz daha uzun olan bu hayvan, ısırdığı kurbanına zehir enjekte edebiliyor.


                                                       Cüce “İpek Maymun

Ağaçlarda yaşayan cüce “ipek maymun”, dünyanın en küçük maymunu. En fazla 12 cm uzunluğa ve 168 gram ağırlığa kadar büyüyebiliyorlar.



                                              Dünyanın En Küçük Atı Thumbelina



Dünyanın en küçük atı sadece 17 inç uzunluğunda, yani bir kediden biraz daha büyük. Minyatür atlar üreten bir çiftlikte doğan Thumbelina, çiftliğin 34 inç boyutlarına erişebilen diğer atlarına göre de çok minik. Yani, ona kısaca “minyatürün minyatürü” diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder